Bill Gross voegt daad bij woord

Goud.com berichtte eerder al dat het grootste obligatiefonds ter wereld, PIMCO, hun Amerikaanse staatsobligaties aan het liquideren is. De directeur van PIMCO, Bill Gross, liet al meerdere malen in de media weten dat hij de Amerikaanse staatsobligatie niet hoog heeft zitten. Volgens Gross zijn de Amerikaanse staatsobligaties door de exorbitante schuld van de VS van weinig waarde.

 

Gross voegt nu echter ook daad bij zijn woord door ‘short’ te gaan op Amerikaanse staatsobligaties. Bij een short positie verkoopt een belegger een geleend waardepapier met de verwachting die later tegen een lagere prijs terug te kunnen kopen. Eerder werd het aandeel Amerikaanse staatsobligaties in de portefeuille van Pimco al van 12% naar 0% verlaagd. Nu is het aandeel in de portefeuille door de short positie zelfs verlaagd naar – 3% (marktwaarde van $7.1 miljard). Anders gezegd, Pimco wed op een daling van Amerikaanse Staatsobligaties. Hieronder is in het plaatje te zien hoe de portefeuille van PIMCO over de afgelopen twee jaar veranderde.

 

PIMCO Holdings goud 3

 

Opvallend is de $73 miljard die PIMCO, een obligatiefonds, momenteel cash aanhoudt. Dit maakt duidelijk wat Gross&co vinden van alle dollar gerelateerde beleggingen. Alle dollar gerelateerde belangen worden in afwachting van een nieuwe veilige haven geliquideerd. Misschien dat binnen die context de bovenstaande grafiek binnenkort een grondstof lijn laat zien.

 

Bronnen:

“Pimco Now Betting Against US Govement Debt”

http://www.cnbc.com//id/42535248

“Exclusive: Bill Gross Is Now Short US Debt, Hikes Cash To $73 Billion, An All Time Record”

http://www.zerohedge.com/article/exclusive-bill-gross-now-short-us-debt-hikes-cash-73-billion-all-time-record

 

 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *