Blackstone waarschuwt voor wereldwijde kredietbubbel

Niet alleen Marc Faber waarschuwt voor de gevaren van een veel te grote kredietbubbel, ook de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone ziet de toekomst van onze schuld gedreven economie somber in. Volgens Joseph Baratta, hoofd van de afdeling private equity bij Blackstone, zitten we midden in een epische kredietbubbel met proporties die we de afgelopen decennia niet meer hebben gezien. “De kosten van een high-yield obligatie op absolute coupon basis staat op een absoluut dieptepunt”, aldus Baratta. De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn wat hem betreft beperkt tot een marginale 1 tot 3 procent.

Blackstone zoekt haar investeringskansen vandaag de dag in de energiesector, transport, infrastructuur, de bouwsector en in de financiële dienstverlening aan consumenten. Door de hoge waardering is het voor veel bedrijven lastiger om te groeien, zo meent Baratta. “Ik verwacht dat de markt op een zeker moment weer gaat omkeren voor wat betreft de rente en de spread tussen staatsobligaties van de VS en hoogwaardige bedrijfsobligaties.”

De investeringsmaatschappij Blackstone beheert in totaal $230 miljard aan vermogen, waarvan $57 miljard aan private equity.

De kredietbubbel wordt opnieuw opgeblazen

De kredietbubbel wordt opnieuw opgeblazen (Bron: Casey Research, via Financial Sense)