Dagelijkse kost 22 maart 2012

Belastingverlaging Groot-Brittannië
Heel opmerkelijk. De Britten hebben een records aan begrotingstekorten en zij gaan de belastingen verlagen. Via NU.nl: De Britse minister van financiën kondigde woensdag aan dat Britten in de hoogste schaal van de inkomstenbelasting vanaf april 2013 niet vijftig, maar 45 procent van hun inkomsten moeten afstaan aan het rijk.

Naar eigen zeggen haalt de Britse minister van Financiën te weinig op omdat Britten inkomsten uit het zicht van de Britse belastingdienst houden.  

  • Britse regering verlaagt belasting rijksten (NU.nl)

Er is overigens meer te vertellen over de Britse hervormingen. Via Yahoo! lezen we:

“Osboe said in presenting the country's budget for fiscal 2012-2013: “We are also taking the opportunity to rebuild Britain's reserves, which had fallen to historically low levels. I can confirm our gold holdings have risen in value to 11 billion pounds.”

When asked if the Treasury had plans to increase the amount of gold Britain holds, currently 9.975 million ounces, valued at 11 billion pounds ($17.44 billion), the spokesman said: “There aren't”.

De reserves worden opnieuw opgebouwd, maar goud heeft Groot-Brittannië genoeg. Gordon Brown's legendarische verkoop van de helft van het Britse goud voordat de bull-market begon wordt ook wel “Brown's bottom” genoemd..

  • Treasury says no plans to add to gold holdings (Yahoo!)

Griekenland
Het mag Europa wat kosten want het IMF draagt voor de tweede bailout niet meer bij dan €10 miljard. De Europese belastingbetaler kost het €120 miljard. Maar dit keer “krijgen we echt alles terug”..

  • Europa betaalt bijna hele Griekse redding (FD)

In ander nieuws:

  • De Jager verwacht geen soepelheid uit Brussel (NU.nl)
  • 'Cijfers Portugal heel verontrustend' (NU.nl)
  • Beanke: Geen plannen buitenlandse schulden aan te kopen (RTL-Z)
  • Ierland zakt terug in recessie (NU.nl)
  • 31 managers in ouderenzorg boven Balkenendenorm (RTL-Z)

Nieuws uit buitenlandse media

MF Global

Banken..
Er zijn weer wat rechtszaken en ontwikkelingen..

  • Goldman loses bid to end lawsuit over risky CDO (Reuters)
  • JPMorgan to buy stake in Chinese trust firm: reports (Reuters)

Synthetische inflatiecijfers
Dat de inflatie in de VS veel hoger ligt dan het officiële getal wordt in steeds media erkent. 

  • The Rising Price Of the Falling Dollar (Forbes)
  • Don’t be fooled by the money illusion (MarketWatch)

Currency Wars
In het westen hebben we er niet zo veel van in de gaten, maar in de rest van de wereld is het meer dan duidelijk dat de munten in een competitieve devaluatie zijn en dat merkt men door toenemende inflatie. Dat laten de opkomende economieën bij herhaling weten.

  • Analysis: Tuing point in the currency war (Reuters)

Brazilië en Chevron
Eergisteren berichtten we al dat Brazilië de paspoorten van 17 topbestuurders van Chevron heeft ingevorderd wegens een olielek. Chevron reageert nu: “Het is niet onze olie”.

  • Chevron says Brazil leak different from old spill (Reuters)

Het securitiseren is weer in..

QUOTE
Mises was a great warrior fighting these usurpers and monetary hijackers with the sharpest weapon there is: human reason. We must follow his lead even if it sometimes means that we have to add new ideas that go beyond Mises’s opus.

The day of reckoning for monetary insanity is on hand. The Constitution is there for the protection of all. If we fail to preserve and uphold it, and meekly succumb to the monetary hijackers’ and usurpers’ tactics, then we shall have only ourselves to blame for the consequences.

Antal E. Fekete
March 20, 2012

Deze man wordt maar niet op waarde geschat ook al geldt in deze zin dat de waarde van kennis niet is uit te drukken in geld. De bovenstaande quote is afkomstig van Fekete's laatste analyse waarin hij ingaat op de onjuiste uitleg van Ben Beanke waarom de goudstandaard niet zou werken. Ondanks dat het behoorlijk pittige materie is, is Fekete's analyse een ode aan economische kennis van zaken. Fekete legt uit wat er na de Eerste Wereldoorlog misging waardoor landen van de goudstandaard afgingen: de markt voor real bills (zelfliquiderend krediet met een maximale duur van 91 dagen (ter dekking van de seizoenen) werd verboden en daarmee werd de financiering van zowel werkgelegenheid alsook de markt voor goud disfunctioneel gemaakt. Fekete legt uit:

  • Antal Fekete Responds To Ben Beanke On The Gold Standard (Zero Hedge)

Tot slot.

Via de mail als tip gekregen en met veel plezier gekeken. Hoe Nederland Libië hielp bij het opzetten van de olie-industrie:

Slepen met een eiland, Film van het sleepbedrijf Wijsmuller

En deel II:

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo