Draghi: ‘Oude Europese verzorgingsstaat is in feite dood’

Duidelijker kan het niet gezegd worden. De met schulden overladen socialistische natte droom (lees: collectivistische verzorgingsstaat) is dood. Via de ECB (Engelstalig) en Bild (Duitstalig):

BILD: President Draghi, toen het duidelijk werd dat u aan het hoofd van de Europese Centrale Bank zou komen te staan, maakte BILD een fotomontage waarin u een Pruisische helm draagt en wij u een “echte Duitser” noemden. Wat vond u daarvan?

Bron: BILD

Mario Draghi: Ik vond het erg leuk. Het Pruisische element is een goed symbool voor de belangrijke taak van de ECB: het handhaven van prijsstabiliteit en het beschermen van de Europese spaarders.

BILD: Voor Duitsers, moet de baas van een centrale bank voor een strikte lijn hanteren tegen inflatie, moet [bovendien] politiek onafhankelijk zijn en een sterke euro voorstaan. In dat licht, hoe Duits bent u?

Draghi: Dat zijn inderdaad Duitse deugden. Maar elke centrale bankier in de eurozone moet die hebben.

BILD: De Franse president zei dat Europa moet leren van het Duitse model …

Draghi: … daar heeft hij gelijk in. Lang voor hem heb ik gezegd dat Duitsland [het] model is. Het oude model van de Europese verzorgingsstaat is in feite dood omdat het te vaak te veel schulden moest maken. De Duitsers hebben het opnieuw uitgevonden – zonder overmatige schulden.

BILD: Heeft u nog een boodschap voor de mensen in Duitsland?

Draghi: Keep it up!

Bron: Bild.

Lees het interview in het Engels bij de ECB of in het Duits bij Bild.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo