Draghi: ‘Oude Europese verzorgingsstaat is in feite dood’

Duidelijker kan het niet gezegd worden. De met schulden overladen socialistische natte droom (lees: collectivistische verzorgingsstaat) is dood. Via de ECB (Engelstalig) en Bild (Duitstalig):

BILD: President Draghi, toen het duidelijk werd dat u aan het hoofd van de Europese Centrale Bank zou komen te staan, maakte BILD een fotomontage waarin u een Pruisische helm draagt en wij u een “echte Duitser” noemden. Wat vond u daarvan?

Bron: BILD

Mario Draghi: Ik vond het erg leuk. Het Pruisische element is een goed symbool voor de belangrijke taak van de ECB: het handhaven van prijsstabiliteit en het beschermen van de Europese spaarders.

BILD: Voor Duitsers, moet de baas van een centrale bank voor een strikte lijn hanteren tegen inflatie, moet [bovendien] politiek onafhankelijk zijn en een sterke euro voorstaan. In dat licht, hoe Duits bent u?

Draghi: Dat zijn inderdaad Duitse deugden. Maar elke centrale bankier in de eurozone moet die hebben.

BILD: De Franse president zei dat Europa moet leren van het Duitse model …

Draghi: … daar heeft hij gelijk in. Lang voor hem heb ik gezegd dat Duitsland [het] model is. Het oude model van de Europese verzorgingsstaat is in feite dood omdat het te vaak te veel schulden moest maken. De Duitsers hebben het opnieuw uitgevonden – zonder overmatige schulden.

BILD: Heeft u nog een boodschap voor de mensen in Duitsland?

Draghi: Keep it up!

Bron: Bild.

Lees het interview in het Engels bij de ECB of in het Duits bij Bild.