Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde gisteren een winst van 0,38% en eindigde de week op $1628,10 per troy ounce. Zilver boekte vrijdag een winst van 0,21% en eindigde de week op een prijs van $28,74 per troy ounce. Voor goud was het maar liefst de 6e dag op rij dat het edelmetaal in waarde toenam, over de gehele week gezien steeg goud dan ook ruim 2,3% in waarde. Het zilveren broertje moest het met een wekelijkse winst van 0,9% doen.

Beide edelmetalen toonden vrijdag weinig volatiliteit, alleen bij de opening van de COMEX sprongen goud en zilver lichtjes omhoog maar hielden die stijgend lijn niet vast. Opvallend is echter dat de afgelopen 3 dagen de goud en –zilveprijs telkens bij de opening van de COMEX in enkele minuten tijd een 0,5% of meer in waarde stijgen, echter weten ze deze winst amper vast te houden.

De inteationale beurzen deden het vrijdag aanzienlijk beter dan goud en zilver. Dat kwam vooral omdat de beurzen zeer positief reageerden het nieuws dat de ECB heeft toegezegd om direct bij te springen wanneer de Griekse verkiezingen van zondag nadelig zullen uitvallen. Dit zou het geval zijn wanneer de linkse partij Syriza aan de macht komt. Deze partij heeft aangekondigd niet aan de voorwaarden voor inteationale noodsteun te willen voldoen.

Goud en zilver kunnen hier ook positief op reageren omdat beide edelmetalen baat hebben bij interventies van een centrale bank aangezien die vaak gepaard gaan met een vorm van geldontwaarding. Beleggers hebben hun ogen vooral gericht op de verkiezingen van morgen maar kijken ook uit naar de FOMC meeting van de Fed aankomende woensdag. Ook daar is de kans groot op hints die de goud en –zilverprijs positief kunnen beïnvloeden. Het is dan ook niet verassend dat 18 van de 23 respondenten van de wekelijkse rondvraag van Kitco de prijs van goud omhoog zien gaan volgende week. Drie respondenten verwachten lagere goudprijzen volgende week en twee zijn neutraal. Degene die de goudprijs zien dalen verwachten dat de eventuele onrust een vlucht naar de dollar als veilige haven zal stimuleren in plaats van goud en zilver.

Het zal naar alle waarschijnlijkheid een volatiele week worden voor goud en zilver. De Griekse verkiezingen van morgen en de FOMC meeting van woensdag zullen hier een sleutelrol in spelen. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo