Goud naar laagste punt sinds 10 weken

De goudprijs heeft deze week het laagste punt sinds oktober laten zien. Met prijzen van onder de $1,320 per troy ounce is januari de slechtste maand in dertien maanden tijd. Sterke vraag vanuit Azië zorgt wel voor een stevige bodem van rond de $1,320 dollar. 

 

Een hele reeks aan positieve berichten uit de Verenigde Staten en weinig slecht nieuws over de Europese schuldencrisis worden aangehaald als de belangrijkste redenen in de omslag van het marktsentiment. Maar er zijn ook andere geluiden die juist benadrukken dat de correctie gedreven wordt door verkoop van termijncontracten. De prijscorrectie is ondanks de steeds kleinere voorraden een feit.

 

Voor de lange termijn wordt verwacht dat de goudprijs de weg naar boven gaat hervatten. Gisteren berichtte de Federal Reserve dat ze door zullen gaan met het opkopen van staatsobligaties om de Amerikaanse economie te blijven ondersteunen en motiveerde dit met de zwakte op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Daaaast is het ook van wezenlijk belang om te kijken naar vraag en aanbod. Die jaarlijkse vraag blijft het aanbod ruimschoots overschrijden.

 

Bronnen:

Goud naar laagste punt: http://www.mineweb.com/mineweb/view/mineweb/en/page504?oid=119160&sn=Detail 

Positieve cijfers: http://mam.econoday.com/byshoweventfull.asp?fid=448335&cust=mam&year=2011#top 

Mededeling Fed: http://www.reuters.com/article/idUSTRE70P1HO20110127?feedType=RSS&feedName=topNews&utm_source=feedbuer&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+reuters/topNews+(News+/+US+/+Top+News)