Grootste obligatiefonds ter wereld dumpt Amerikaanse staatsobligaties

Het grootste obligatiefonds ter wereld PIMCO heeft al zijn Amerikaanse staatobligaties van de hand gedaan. Bill Gross, fondsbeheerder van PIMCO, uitte al meerdere malen zijn zorgen over het Amerikaanse begrotingsbeleid en financiering van de enorme tekorten door de Federal Reserve.

 

Gross waarschuwde herhaaldelijk voor de grote tekorten van de Amerikaanse overheid en het inflatoire effect van de steunaankopen door de Federal Reserve. Deze monetaire inflatie ondermijnt de waarde van de dollar en zal volgens Gross investeerders er toe aan zetten hogere rente te vragen.

 

De rente waar tegen de Amerikaanse overheid geld kan lenen is de afgelopen maanden sterk toegenomen. Sinds oktober 2010 is de rente op de 10-jaars Amerikaanse staatsobligatie met één procent gestegen naar 3.46%.

 

Gross verwacht dat de rente nog verder zal oplopen. Pimco meldt op haar website dat zij voor 28 februari alle Amerikaanse overheid gerelateerde financiële producten die het obligatiefonds bezat heeft verkocht.

 

Bronnen: 

 

“PIMCO dumpt alle Amerikaanse staatsobligaties!”

http://www.slimbeleggen.net/2011/03/09/pimco-dumpt-alle-amerikaanse-staatsobligaties/?utm_source=twitter&utm_medium=twitter-publisher-main&utm_campaign=twitter

 

“PIMCO Total Retu dumps U.S. govement-related debt”

http://www.reuters.com/article/2011/03/09/us-pimco-debt-idUSTRE7285M020110309

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo