Kijktip: De toekomst van onze banken met Joris Luyendijk

luyendijkAanstaande woensdagavond organiseert De Correspondent samen met Joris Luyendijk een avond over de toekomst van onze banken. Alles wat Joris in zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn‘ beschreef bleek tóch waar te zijn. De instellingen die ervoor moeten zorgen dat onze economie functioneert, hebben nog altijd de macht om de wereld de afgrond in te storten. De grote vraag is: wat nu?

De Correspondent legde de vraag voor aan financieel experts Jeroen Smit (schrijver van De Prooi), Esther Rosenberg (onderzoeksjournalist van NRC Handelsblad en schrijver van Giftig Krediet), Rens van Tilburg (secretaris van het Sustainable Finance Lab), Tweede Kamerlid Jesse Klaver en econoom Helen Toxopeus. Zij spreken in de Amsterdamse Stadsschouwburg over de problemen die Joris na vele gesprekken met Londense bankiers en andere betrokkenen signaleerde, en geven mogelijke oplossingen.

De uitzending start op woensdagavond 13 mei om 19:30 op deze pagina. Als je meetwittert kun je de hashtag #LuyendijkLive gebruiken. Hoofdredacteur Rob Wijnberg zit de hele avond klaar om vragen onder dit artikel te beantwoorden en de discussie te leiden.

Lees ook: