Makelaars Amerika overdreven verkoopcijfers

 

In februari van dit jaar berichtte persbureau Reuters over de verschillen tussen de cijfers van het onafhankelijke operende adviesbureau CoreLogic en de Amerikaanse vereniging van makelaars, de National Association of Realtors (NAR). CoreLogic beweerde dat NAR haar verkoopcijfers te rooskleurig presenteerde en mogelijk tot 20%. NAR ontkende direcht dat daar sprake van was en hield slechts rekening met hele kleine afwijkingen.

Via CNBC meldt Reuters dat de Amerikaanse vereniging van makelaars volgende week terug komt op haar eerdere verklaring en haar bijgestelde cijfers zal publiceren. De woordvoerder van NAR liet daarbij weten dat dubbeltellingen en andere fouten inmiddels uit de cijfers zijn gefilterd en dat de verkopen veel lager zijn uitgevallen dan tot nu toe door NAR werd aangenomen. Saillant is dat de cijfers tot en met 2007 terug worden herzien; het jaar dat de Amerikaanse huizenmarkt instortte.

De gereviseerde cijfers tot aan 2007 zouden er ongeveer zo moeten uitzien. De cijfers van voor die tijd blijven echter verschillen:

Bron: Inman

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *