Nouriel Roubini kiest voor aandelen

Volgens Roubini creëert de Federal Reserve op dit moment dezelfde problemen die de financiële crisis van 2008 veroorzaakten, door de rente zeer laag te houden. Toen waren het slechte hypotheekleningen die problemen veroorzaken, nu zijn het volgens hem de slechte obligatieleningen die een gevaar opleveren. De zogeheten ‘junk bonds’ beginnen zich volgens hem te gedragen als een bubbel. Op een gegeven moment brengt de zwaartekracht de opgeblazen koersen weer naar beneden. “Men zal dan niet meer spreken van een recessie, maar van een depressie”, aldus de econoom.

“Met een trage wereldwijde economische groei is het onmogelijk om de huidige waardering van aandelen en obligaties vast te houden. De angst voor een wereldwijde economische dip zou grondstoffenprijzen en aandelen juist lager moeten zetten”, zo voegde hij eraan toe.

Roubini denkt dat beleggers nog wel kunnen profiteren van het momentum op de aandelenmarkt. De koersen zullen blijven stijgen door het ondersteunende beleid van centrale banken. Eerder schreven we op Marketupdate dat zelfs centrale banken in steeds meer gevallen bereid zijn aandelen te kopen of bestaande aandelenportefeuilles uit te breiden. Dat moet beleggers extra vertrouwen geven om in de aandelenmarkt te stappen.

Roubini is overigens bijzonder negatief over Europa. Hij ziet besmetting van de PIIGS-landen richting de ke van Europa. Alleen Duitsland lijkt volgens hem nog immuun te zijn.

Roubini verwacht dat beleid centrale banken de aandelenmarkt zal ondersteunen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo