OECD cuts UK growth forecast

De Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), het westerse economische verbond dat de aangesloten landen van (ongevraagd) advies voorziet, waarschuwt Groot-Brittannië voor een lagere economische groei. De OECD verlaagde de verwachting van de economische groei naar 1,5% terwijl de Britse overheid uitgaat van een groei van 2,1%. Voor de Britse overheidsbegroting een wezenlijk verschil; een paar tienden van een procent van een paar miljard levert al snel bedragen in de miljoenen op.

De OECD roept de Britse overheid op om meer werk te maken van fiscale hervormingen waaronder het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd, het  versimpelen van het BTW-systeem alsook het systeem voor uitkeringen. Bovendien moet er een plan komen om de overheidsbegroting op de lange termijn op orde te brengen. 
De fiscale hervormingen waar de OECD op wijst, zijn misschien wel het beste te illustreren met een grafiek uit een studie van de BIS. Voor die grafiek leverde de OECD zelfs de data aan. Die studie dateert al weer van maart 2010 maar is desalniettemin niet minder relevant, ondanks dat je er nooit iets over hoort.. 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo