Poll: Het Amerikaanse schuldenplafond is…

De komende weken staan de financiële markten in het teken van het Amerikaanse schuldenplafond. Er moet uiterlijk op 17 oktober een akkoord zijn bereikt over de verhoging van de limiet. De schuldlimiet is in het verleden al tientallen keren verhoogd, dus weinig mensen verwachten dat de verhoging dit keer problemen op zal leveren. Maar hoe ver is de oppositie bereid te gaan? Ze zal van deze gelegenheid gebruikt maken op de regering onder druk te zetten, maar hoe hard zullen ze het spel spelen?

Afwaardering

De vorige keer dat het schuldenplafond verhoogd werd kreeg de Amerikaanse overheid een afwaardering van kredietbeoordelaar S&P. Dat was een gevoelige tik voor de Verenigde Staten en tegelijkertijd een stevige impuls voor de goudprijs. Na de afwaardering steeg de rente op de 10-jaars Treasuries en klom de goudprijs naar een record van $1.920 per troy ounce. Kan een nieuwe hoog oplopende discussie over de Amerikaanse staatsschuld dit keer meer ‘schade’ toebrengen?

In de poll van deze week kunt u meerdere antwoordmogelijkheden aanvinken. Hoe groot zal de impact van het schuldenplafond deze keer zijn…?

Verhoging schuldenplafond is terugkerend fenomeen

Verhoging schuldenplafond is een terugkerend fenomeen