Value8 neemt belang in Amsterdamgold BV

Value8 neemt hiermee het belang over van de vennootschap van Willem Middelkoop, MOMI B.V. Het resterende belang wordt gehouden door The Silver Mountain Holding B.V. die haar belang verkreeg na de fusie van The Silver Mountain met Amsterdamgold.com B.V.
Value8 N.V., waarvan Peter Paul de Vries oprichter en grootaandeelhouder is, richt zich op succesvolle ondeemingen in lange termijn groeisectoren. De verwerving van het belang in Amsterdamgold.com B.V. is een uitbreiding van activiteiten in het segment leisure & luxury.

Amsterdamgold.com B.V.

Amsterdamgold.com is dé toonaangevende ondeeming in Nederland voor het aankopen van de hoogste kwaliteit goud en zilver tegen de meest actuele koers. Het bedrijf werd eind 2008 opgericht door Willem Middelkoop, om het aankopen van edelmetaal voor beleggers en spaarders eenvoudig te maken. Hij opende hiermee het goudloket dat door banken de afgelopen jaren gesloten werd. Mede door het aanstellen van CEO Joris Hoogenbosch werd amsterdamgold.com binnen een jaar marktleider in de verkoop van goud- en zilverbaren in Nederland.

Trendmatig kan worden geconstateerd dat de voortdurende schuldencrisis impliciet zorgt voor inflatie en het vertrouwen in belangrijke valuta en obligaties luidend in die valuta ondermijnt. Belangrijke factoren zijn daarbij: een lange periode van monetair ruim beleid, een kunstmatig lage rente en de omstandigheid dat bijna alle eurolanden niet voldoen aan de EMU-criteria. Hierdoor kiezen steeds meer burgers er voor edelmetaal te kopen om zich tegen koopkrachtverlies te wapenen.

De omzet van amsterdamgold.com (inclusief The Silver Mountain) bedroeg in 2010 63 miljoen euro. Voor 2011 wordt een omzet verwacht van 70 miljoen euro.

Toekomst

Willem Middelkoop heeft besloten zijn belang te verkopen om zich helemaal te kunnen richten op het uitbouwen van het Gold&Discovery Fund, Dit beleggingsfonds, gespecialiseerd in het investeren in grondstofontdekkingen, werd ook in 2008 door Middelkoop opgericht.

Hoewel Willem Middelkoop zijn aandelenbelang verkoopt, houdt hij onverminderd vertrouwen in 'zijn geesteskind' amsterdamgold.com en blijft hij mensen adviseren om een deel van hun vermogen in edelmetaal (en dan met name fysiek edelmetaal) te investeren.

Het managementteam bestaande uit Joris Hoogenbosch en Rolf van Zanten (oprichter van The Silver Mountain) spreekt de wens en ambitie uit om deze succesformule in samenwerking met Value8 verder uit te bouwen. Amsterdamgold.com beschikt over een uitstekende marktpositie, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers.