Walker’s World: Europe Fails Again

Afgelopen vrijdag gaven Angela Merkel en Nikolas Sarkozy een gezamenlijke persconferentie waar zij hun voorstellen voor een nieuw Europees concurrentiepact toelichtten. De voorstellen werden niet warm ontvangen. Italië liet weten dat Europa niet klaar is voor fiscale coördinatie en ook België en Nederland uitten zo hun bedenkingen.
Ierland ziet deze plannen niet zitten omdat onder het Duits-Franse voorstel één belastingtarief wordt ingesteld voor bedrijven, zodat het lage Ierse belastingtarief komt te vervallen. Daardoor zullen veel buitenlandse bedrijven Ierland verlaten. Ook de voorstellen voor de erkenning van elkaars diploma's, het gelijk trekken van de pensioengerechtigde leeftijd, een limiet voor loonstijgingen en een mechanisme om staatsschulden te beperken, leiden tot de nodige weerstand.
Martin Walker van United Press Inteational zet de Europese problemen op een rij. Zo moeten de Eurolanden dit jaar bijna €2.000 miljard herfinancieren terwijl Europa fors bezuinigt om de begrotingstekorten te verkleinen. Hij wijst op het risico van stagflatie: hoge inflatie in combinatie met economische stagnatie.
De vraag is of Eurolanden met deze omstandigheden in het vooruitzicht akkoord zullen gaan met Europese sancties bij te hoge tekorten. Want hoe anders worden de afspraken van dit nieuwe concurrentiepact afgedwongen?  
Lees ook deel 3 van de analyse van Alexander Sassen van Elsloo over het einde van de euro. Hij gaat in op het probleem van Europese sancties. 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo