Zweeds beleggingsfonds verwacht correctie op de beurs

Het Zweedse beleggingsfonds Swedbank Robur heeft hoogtevrees gekregen van de stijgende aandelenkoersen en besloot daarom haar weging in aandelen sterk terug te brengen. In de tweede helft van vorig jaar was 80 tot 85 procent van het beheerde vermogen belegd in aandelen, nu is dat nog maar 30 procent. Het fonds verwacht een correctie op de beurs en wil naar eigen zeggen de kudde voor zijn als de verkoopgolf begint.

“In april ging de markt er nog van uit dat dat het drama in Griekenland uiteindelijk opgelost zou worden. Dus wat hebben we gedaan? We hebben ons risico meer afgebouwd dan we anders gedaan zouden hebben, omdat wij nog steeds van mening zijn dat het slechter zal aflopen dan wat de markt verwacht”, zo verklaarde vermogensbeheerder Per Storfaelt van het fonds dat 138 miljard onder beheer heeft. Het beleggingsfonds neemt een gok door zich nu al voor te bereiden op een daling van de aandelenkoersen.

Het Zwitserse UBS heeft eerder deze maand haar verwachtingen voor de Europese aandelenmarkten naar boven bijgesteld en Citigroup voorziet voor dit jaar zelfs een stijging van 17% voor de Euro Stoxx 600 index van grote beursgenoteerde Europese bedrijven.


stock-market-danger

Zweeds beleggingsfonds verkoopt groot gedeelte aandelenportefeuille