Steeds meer spaarders gaan beleggen

Gelokt door de stijgende aandelenkoersen worden steeds meer spaarders in de verleiding gebracht om te gaan beleggen, zo schrijft de Telegraaf. Dat wordt nu ook bevestigd door de Britse vermogensbeheerder Schroders, die onderzoek deed naar de situatie in Nederland. Spaarders richten hun ogen vooral op de Europese en Amerikaanse aandelenmarkten. Door de lage spaarrente en de inflatie levert sparen eigenlijk geen rendement meer op. Volgens Michel Vermeulen, algemeen directeur Benelux, zijn er minder zorgen over de Europese schuldencrisis en heeft men steeds meer vertrouwen dat Griekenland binnen de Eurozone blijft.

“Verder zijn er steeds meer positieve signalen uit Duitsland”, aldus Vermeulen. “Beleggers zijn minder onzeker, dat was twee jaar geleden wel anders. Voor het eerst sinds twee jaar is er meer interesse voor het opbouwen van vermogen in plaats van vermogensbehoud”.

Heeft u de spaarcentjes bij de bank ook al omgewisseld voor aandelen?

gold_stocks_rally_gdx_eyes_new_record_high_golden_star_outperforms

Steeds meer spaarders zoeken rendement op de beurs

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.