Tieners hacken bankautomaat

Twee Canadese jongens van 14 jaar wisten eerder deze maand te breken op een bankautomaat van de Bank of Montreal. Op het internet vonden de jongens een handleiding van de bankautomaat, die beschreef hoe je toegang kon krijgen tot de beheermodus van het apparaat. Op een woensdagmiddag namen ze de handleiding mee en namen ze de proef op de som. Ze liepen naar één van de bankautomaten in kwestie en volgden de stappen die werden voorgeschreven in de handleiding.

Met deze handleiding kwamen ze uit op het inlogscherm, waar een wachtwoord van zes cijfers ingevoerd moest worden. Tot hun stomme verbazing werkte het eerste beste domme wachtwoord dat ze konden bedenken (waarschijnlijk ‘123456’…), want na het invoeren van het wachtwoord kregen ze volledige controle over de bankautomaat. Zo konden ze uitlezen hoeveel geld er in de automaat zat, hoeveel er die dag al was opgenomen, hoeveel klanten er langs waren geweest en hoeveel de bank aan de automaat verdiende door ingehouden bankkosten.

Bewijs

De twee jongens belden de Bank of Montreal op om hun verhaal te delen, maar in eerste instantie werden ze niet serieus genomen. Volgens de bankmedewerker was dat onmogelijk. Bovendien hadden ze geen bewijs geleverd dat ze in het systeem waren binnengedrongen.

In reactie daarop maakten de twee handige jongens een backup van alle informatie van de betreffende bankautomaat. Ook wisten ze de tarieven van de bankautomaat aan te passen naar één cent. Met behulp van de handleiding wisten ze ook de welkomstboodschap op de bankautomaat aan te passen naar “Ga weg, deze pinautomaat is gehacked”.

Dat was genoeg bewijsmateriaal voor de bankmedewerker van de Bank of Montreal, die er gelijk een collega van de beveiliging bij haalde. Door de grap waren de jongens te laat terug op school voor de volgende les, maar dat leverde geen enkel probleem op. De jongens kregen van de bankmedewerker een brief mee waarop stond dat ze goed werk hadden gedaan om de beveiliging van de bankautomaten te verbeteren.

Bron: Toronto Sun

bankofmontreal-hacked

Caleb Turon (links) en Matthew Hewlett (rechts) wisten met kinderlijke eenvoud toegang te krijgen tot de bankautomaat in hun stad (Foto van Chris Procaylo/Winnipeg Sun/QMI Agency)