Duitse Bild, CDU parlementariër eisen inspectie Duitse goudreserve in New York

Via Bild een vertaling waar geen woord Spaans bij is!!

New York – Het is de meest kostbare schat die wij Duitsers bezitten: 3.401 ton puur goud – €1.800 voor iedereen. Absoluut crisis-proof, verdeeld over de meest veilige kluizen in Frankfurt, Parijs, Londen en New York! En de Bundesbank kan het niets schelen!

Het ongelooflijke gouden schandaal!
Op 19 November 2011 meldde Bild dat de Duitse centrale bank voor het laatst in 2007 een blik wierp op onze goudvoorraad in New York, en daarmee zelfs de Federale Rekenkamer gealarmeerd heeft (verificatie is aan de gang).

Een duidelijke overtreding van de wet, zegt de topdeskundige [“Bilanzrechtler”] prof. dr. Jörg Baetge tegen BILD: “Tenminste om de drie jaar moeten de baren nageteld worden”. Dat is door de Bundesbank niet gedaan.

Een nalatigheid met tastbare gevolgen: Op de jaarlijkse balans van de Bundesbank is de goudreserve (huidige waarde is ongeveer €147 miljard) een “significante” (aldus Baetge) post van meer dan 17%: zijn de balansrekeningen van de Bundesbank in de afgelopen jaren verkeerd?

Gealarmeerd door het bericht in BILD, wilde het CDU-lid in het [Duitse] parlement, en buitenland expert Philipp Mißfelder meer weten. Aan de zijlijn van gesprekken bij de Verenigde Naties in New York wilde Mißfelder de aldaar opgeslagen Duitse goudvoorraad bij de Federal Reserve Bank (Fed) controleren.

Na het bericht op BILD eiste hij van Bundesbank president Jens Weidmann, de lijst met goudbaren. Mißfelder zei tegen Bild: “Ik was geschokt. Eerst zeiden ze dat er geen lijst was. Dan waren er lijsten die geheim zijn. Toen kreeg ik te horen, ​​dat het navraag doen het vertrouwen tussen de Bundesbank en de Fed in gevaar brengt.”

Toen de Bundesbank hoorde van het onderzoek van BILD naar de Duitse goudreserve, probeerde communicatie-chef Michael Best zelfs te proberen om het bezoek van vertegenwoordigers en de berichtgeving ervan in BILD te verhinderen: “Tegen deze achtergrond vraag ik u voor uw begrip dat de Bundesbank uw bezoek (…) niet verder ondersteund”.

Wat heeft de Bundesbank te verbergen?

BILD bij nummer 33 Liberty Street, downtown Manhattan. Er zijn vijf etages onder de grond. “E-level”: een [betonnen] vloer, summiere ventilatie, massief stalen deuren. En: 7.000 ton goud! Meer dan in het legendarische Fort Knox ligt. Het is het grootste gouddepot ter wereld.

Maar waar is het Duitse goud?

Jack Gutt van de staf van de vice-president van de Fed: “Het is in enkele van de 122 [beveiligde] secties. Meer mag ik niet zeggen.”

Hoeveel baren? Alles geheim. Geen foto's!

Alleen dit: Het Duitse goud ligt in een deel van de omheinde kamers in de kluis van New York. BILD wil het zien: geen kans! Alleen de Bundesbank krijgt het te zien. Deze plaats bezoeken zou uw werk moeten zijn, heer Bundesbank Chef!

Hoe herkent men het Duitse goud?

Jack Gutt vertelt Bild: “Er zijn lijsten met alle baren. Elke goudbaar heeft een aantal nummer, een stempel voor de zuiverheid van het goud en een zegel. “De Duitse goudvoorraad kan dus worden geteld volgens de wet. In de Bundestag wordt de druk steeds groter:

Missfelder zei tegen Bild: “Het kan toch niet zo zijn dat [zodra het aankomt op] het goud vermogen van de Duitsers, de algemeen geldende boekhoudkundige regels verworpen worden. Dit is een kwestie voor het parlement. Ik eis een heldere inventaris.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo