Infographic: Bitcoin naar $10.000

Bitcoin nadert de $10.000 en dat betekent dat het tijd is voor een infographic. De Visual Capitalist vatte de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar samen in een spectaculaire grafiek, die laat zien hoe de marktwaarde van de virtuele munt in een jaar tijd van $15,5 miljard naar $160 miljard wist te stijgen. Bij de grafiek staan ook de belangrijkste gebeurtenissen vermeld, zoals de afsplitsing van Bitcoin in de vorm van Bitcoin Cash en het verbod op de uitgifte van nieuwe virtuele munten in China.

De prijs van Bitcoin is in een jaar tijd bijna met een factor tien gestegen, maar ondertussen werd er ook voor miljoenen opgehaald met de uitgifte van nieuwe virtuele munten. Volgens de website Coinmarketcap zijn er op dit moment meer dan 1.300 verschillende virtuele munten, die op dit moment gezamenlijk een waarde van ruim $130 miljard vertegenwoordigen.

Prijs Bitcoin nadert $10.000 (Bron: Visual Capitalist)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

6 gedachten over “Infographic: Bitcoin naar $10.000

  • Fan van Mises

    Er zullen wel mensen zijn die een beetje geld over hebben voor een gokje. Maar zouden er echt veel zijn die hier serieus geld in hebben zitten? En zijn zij het die de prijs zo opdrijven?
    Wat betreft die prijsopdrijving, zie ik meer in een goede complottheorie.
    Voor de grote financiële jongen moet het toch een peuleschil zijn om die bitcoin prijs omhoog te jagen. Vervolgens kunnen ze die volledig laten kelderen om zo iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Het gaat dan weer jaren duren eer iemand zijn centen opnieuw in virtuele munten durft te steken. Concurrentie vermoord, zullen we maar zeggen.

    Het idee van de blockchain vind ik op zich wel interessant. Maar een munt die van niemand is?
    Zolang je er wel belasting over moet betalen, maar je er je belasting niet mee kan betalen, heeft het geen geldigheid geld te zijn.
    Oke, voor edelmetalen geldt in wezen hetzelfde argument, maar die liggen toch ingebed in de geschiedenis als ultieme hedge voor het ineenstorten van het vertrouwen in dagelijkse (fiat)betaalmiddelen. Goud en zilver zijn uiteindelijk het enige wereldwijd geaccepteerde geld. Altijd wel ergens inwisselbaar.

    Bitcoin moet die status nog gaan verdienen. En dat zie ik tijdens mijn leven niet gebeuren. Dus heb ik geen behoefte aan bitcoins. Aan iedereen die bitcoins heeft: succes met je gok.

    Beantwoorden
    • Deze week wat met litecoin (omgerekend iets meer dan €300,-)betaald en de ontvanger ziet ze wel maar kan er niet bij??
      Hij stuurt mij dan ook niet de producten die ik besteld heb zolang hij de coins niet in zijn wallet heeft, er vanuit gaande dat hij de waarheid spreekt,ik heb eerder bij deze handelaar met bitcoin gekocht en ging toen goed.
      Ik heb een bewijs van betaling ik heb zelfs een factuur binnen met erop betaald.
      Niemand die je hierover kan aanspreken of wat dan ook.
      Ik stop met de cryptomunten,wat mij betreft niet betrouwbaar genoeg.

      Beantwoorden
      • Fan van Mises

        Dat is wat ik ook bedoelde met “dat het van niemand is” de coin niet en het systeem niet. Je kan er niemand op aanspreken als er iets mis gaat.

        Uit je verhaal maak ik op dat de overdracht heeft plaatsgevonden, maar dat de ontvanger geen toegang heeft. Zijn probleem, waar hij jouw probleem van maakt.

        Een vraagje uit nieuwsgierigheid. Kan een transactie worden teruggedraaid. Een soort ‘storneren’ dus?

        Beantwoorden
  • Het probleem met deze munten is dat de waarde wordt bepaald wat men ervoor WIL betalen. Enorm manipuleerbaar dus en als de opwaartse trend een neerwaartse wordt gaan de kleintjes die cvia de mediakanalen er als laatste opspringen enorm bloeden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo