ING schrapt 2350 banen, waarvan 1350 bij Nationale Nederlanden

ING streeft naar een jaarlijkse kostenbesparing bij Nationale Nederlanden van €200 miljoen vanaf 2014. De Commercial Banking tak, waar wereldwijd 10.500 mensen werken, moet vanaf 2015 jaarlijks €260 minder kosten maken. De ING-topman Jan Hommen zegt dat het pijnlijk is om zulke maatregelen aan te moeten kondigen, maar voegt daaraan toe dat ze noodzakelijk zijn om het bedrijf op de langere termijn sterker te maken.

Het ANP schrijft dat de bank- en verzekeringsactiviteiten van ING in de toekomst moeten worden gesplitst. Om deze operatie uit te kunnen voeren met de aanhoudende onzekerheid op de financiele markten acht Hommen het belangrijk de 'wendbaarheid' van beide takken te vergroten. De Europese Commissie dwingt ING tot opsplitsing omdat het kjort na het uitbreken van de crisis staatssteun ontving.

ING boekte in het derde kwartaal van 2012 een nettowinst van €609 miljoen, ruim een miljard minder dan een jaar eerder. Winstcijfers fluctueren doorgaans sterker dan de omzet. Zo werden er in het derde kwartaal van dit jaar bijvoorbeeld meer belastingen betaald door ING dan een jaar eerder. Het onderliggende nettoresultaat voor belastingen daalde namelijk met 'slechts' een vijfde tot €1.065, tegenover €1.347 in het derde kwartaal van 2011.

Ondertussen slaagde de bank en haar verzekeringstak er wel in het kekapitaal (tier 1) op te schroeven tot 12,1%. Het verkreeg nieuw kapitaal door onder meer buitenlandse onderdelen in de verkoop te doen. Het totale kwartaalrapport van ING kunt u hier vinden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “ING schrapt 2350 banen, waarvan 1350 bij Nationale Nederlanden

  • De komende jaren zullen er nog veel meer banen sneuvelen. Tot 2008 werden banken en verzekeraars gezien als een veilige investering, maar inmiddels weten wij beter.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo