Qatar investeert $10 miljard in goudproducenten

Het fonds maakte afgelopen zondag bekend dat ze $1 miljard gaat investeren in de Europese mijn Goldfields. De investering is opvallend aangezien de Qatari er om bekend staan dat ze vooral investeren in Afrika en Rusland. Goldfields ontwikkelt momenteel echter het grootste goudmijn project in Griekenland. Als onderbouwing voor de investering gaf Qatar Holdings de in hun ogen relatieve onderwaardering van goudmijn aandelen en het vertrouwen in de ervaren directeur van Goldfields.

Terwijl de goudprijs al jaren achter elkaar stijgt, blijven de prijzen van de goudmijn aandelen sterk achter. Zo steeg goud het afgelopen jaar, ondanks de recente correctie, met 14% terwijl het aandeel van Goldfields met 41% daalde. Dit is merkwaardig aangezien Goldfields in juli eindelijk het lang verwachte groene licht van de Griekse overheid kreeg om het grote mijnproject te starten.

Griekenland krijgt de afgelopen maanden dagelijks negatief nieuws te verwerken en het is daarom hoogst waarschijnlijk dat Athene zeer tevreden is met de totstandkoming van de investering. Terwijl Griekenland op de rand van een faillissement balanceert, is de aanzienlijke investering een teken van vertrouwen in de Griekse economie. Daaaast zal de investering rond de 1.500 Griekse banen creëren. De Griekse premier Papandreou en de emir van Qatar, sjeik Hamad Bin Khalifa Al-Thani, stemden afgelopen zaterdag in met de deal.

Bron:
“Qatari wealth fund plans $10bn gold buying spree”(Daily Telegraph)
http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/investing/gold/8802793/Qatari-wealth-fund-plans-10bn-gold-buying-spree.html

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo