Deze bedrijven zijn minder waard dan Whatsapp

Het grote nieuws van vandaag is de overname van het chatprogramma Whatsapp door Facebook. We waren al onder de indruk van de $1 miljard die Facebook betaalde voor de foto-applicatie Instagram, maar dat is een schijntje in vergelijking met de $19 miljard die wordt neergeteld voor een chatprogramma dat door 430 miljoen mensen wordt gebruikt en waarmee iedere dag 50 miljard tekstberichten gestuurd worden. Sinds augustus vorig jaar is het aantal gebruikers van Whatsapp wereldwijd verdubbeld en Facebook verwacht dat er nog meer groei in deze markt zit.

Omgerekend naar het huidige aantal gebruikers van Whatsapp betaalt Facebook $44 per gebruiker. Of dat een goede prijs is? Dat hangt af van de toekomstige groei van de chat-applicatie en van het verdienmodel dat Facebook achter het programma wil hangen.

Dat er veel geld omgaat in deze sector blijkt wel als we de marktwaarde van verschillende S&P 500 bedrijven erbij pakken. Nieuwssite Quartz kreeg hetzelfde idee en maakte een overzicht van alle bedrijven die op dit moment minder waard zijn dan Whatsapp. In de lijst staan bedrijven als motorbouwer Harley-Davidson, aluminiumproducent Alcoa en printerfabrikant Xerox…

Marktwaarde Whatsapp groter dan veel S&P 500 bedrijven

Whatsapp is meer waard dan een groot aantal bedrijven in de S&P 500