Technologie-aandelen zijn het nieuwe goud?

Amerikaanse technologie-aandelen zijn de nieuwe veilige haven voor beleggers, zo schrijft Marc Fiorentino op het Franse Monfinancier.com. Jarenlang heeft goud deze rol gespeeld, maar daar is de laatste weken volgens Fiorentino geen sprake meer van. Het afgelopen jaar is de goudprijs sterk gedaald, terwijl de grote Amerikaanse technologie-aandelen nauwelijks getroffen werden door de financiële crisis.


Blijkbaar denken beleggers dat deze bedrijven beter bestand zijn tegen negatieve invloeden als een crisis in opkomende markten, groeivertraging in China, deflatie in de Eurozone en de afbouw van het Amerikaanse stimuleringsprogramma. In elk geval zijn de grote technologische bedrijven minder afhankelijk van geldschieters, omdat ze op een grote berg cash zitten. Apple ($146 miljard), Microsoft ($80 miljard), Google ($56 miljard) en Verizon ($54 miljard) hoeven voorlopig geen nieuwe aandelen uit te geven of te lenen bij een bank. Daardoor zitten deze bedrijven in een comfortabele positie, ook in crisistijd.

Wat denkt u? Zijn de genoemde technologie-aandelen inderdaad een veilige haven voor uw vermogen? Of geeft u toch liever de voorkeur aan edelmetalen?

Zijn technologie-aandelen het nieuwe goud?

Zijn technologie-aandelen het nieuwe goud?