ABN Amro: Goudprijs daalt naar $800 per troy ounce

De goudprijs zal volgens analist Georgette Boele van de ABN Amro volgend jaar dalen naar $800 per troy ounce. Eerder sprak dezelfde analist al de verwachting uit dat de goudprijs dit jaar naar $1.100 zou dalen en in het jaar 2015 een niveau van $850 zou bereiken. Wat veel goudbeleggers voor onmogelijk hielden zou zomaar eens realiteit kunnen worden.

“Probeer geen vallend mes te vangen”, zo concludeert analist Boele van de ABN Amro deze week in de laatste Precious Metals Weekly. Ze schrijft dat de rally in de Amerikaanse dollar nog lang niet voorbij is, vooral niet als de Federal Reserve dit jaar nog terughoudender wordt in haar monetaire beleid. Ook neemt de vraag naar goud in China weer wat af, getuige de daling van de premie in Shanghai.

Georgette Boele merkt op dat beleggers nog steeds aanzienlijke posities in goud hebben en dat er een risico bestaat dat beleggers in de nabije toekomst meer posities in goud zullen liquideren. Dat kan de markt nog verder onder druk zetten.

gold-forecast-abn-amro

De ABN Amro voorziet een goudprijs van $800 tegen het einde van 2015

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “ABN Amro: Goudprijs daalt naar $800 per troy ounce

    • Ik vermoed dat zilver momenteel dichter bij de bodem zit dan goud. Als ik nu wat zou kopen zou mijn voorkeur naar zilver uitgaan, ik denk dat het op middellange termijn ondergewaardeerd is ten opzichte van goud. Maar het sentiment in de markt kan nog negatiever, dus ik wacht nog even af…

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo