Bank of America: Goudprijs begin 2014 naar $3.000

Aan de hand van onderstaande grafiek concludeert Stephen Suttmeier dat de bullmarket in goud nog steeds intact is. De correctie vanaf het record van $1.920 per troy ounce zette niet door, want de goudprijs zakte niet onder de bandbreedte van $1.400 tot $1.600. De bodem werd gevonden op ongeveer $1.550 per troy ounce, hetzelfde niveau waarop we het jaar begonnen. Met de kennis van nu kan ook Suttmeier concluderen dat dit een goed moment was om te kopen.

In onderstaande grafiek is de goudpijs weergegeven op een semi-logaritmische schaal, waardoor de steeds snellere stijging van de goudprijs sinds 2001 wordt afgebeeld als een bijna lineaire grafiek. Over deze grafiek tekende de analist van Bank of America een aantal trendlijnen en steunpunten. Als we de prijsontwikkeling vanaf het jaar 2005 doortrekken in de toekomst zal de goudprijs de komende tijd moeten stijgen tot $2.050 tot $2.300 per troy ounce. Begin 2014 zou de grens van $3.000 ook gepasseerd kunnen worden. Volgens Suttmeier is het belangrijk om de trend in de gaten te houden. Zo moet de goudprijs boven het technische steunpunt van $1.600 blijven en zal de goudprijs elke maand met gemiddeld $25 moeten stijgen om de trend in stand te houden.

Veel beleggers zijn geïnteresseerd in technische analyse, maar ze zullen ook bekend zijn met de tekortkomingen ervan. Het 'lezen' van grafieken gaat voorbij aan tal van ontwikkelingen in de markt, zoals verschuivingen in vraag en aanbod en plotselinge gebeurtenissen die de goudprijs sterk kunnen beinvloeden. De gelijkmatige stijging van de goudprijs over de afgelopen tien jaar wil niet zeggen dat de goudprijs de komende jaren in hetzelfde tempo zal blijven stijgen, waar Suttmeier van Bank of America dit keer wel van uit is gegaan.

Grafiek van de goudprijs op semi-logaritmische schaal (Bron: Bank of America)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *