Bill Gross adviseert aandelen en goud

Het rendement op staatsobligaties is inmiddels tot een zodanig laag niveau gezakt dat het dividend op aandelen van sommige grote bedrijven aantrekkelijker is geworden. Bill Gross zei eerder deze week tegenover CNBC het volgende: ''Ik denk dat aandelen – en dan bedoel ik de hoogwaardige aandelen die 2 tot 3 procent dividend uitkeren – op dit moment zeker aantrekkelijker zijn dan een Amerikaanse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar en een yield van 1,7%.''

Als oprichter van Pimco beheert Bill Gross in totaal ongeveer $1.800 miljard aan vermogen, dat belegd is in vrijwel alle beleggingscategorieën. Omdat de focus van het fonds gericht is op de lange termijn is het van oudsher vooral gericht op de obligatiemarkt, maar door de valutacrisis die nu gaande is (centrale banken die geld bijdrukken om schulden op te kopen) ziet ook Gross meer risico's in deze markt. Hij breidde recent zijn blootstelling aan de goudprijs uit, omdat hij zich zorgen maakt over de tientallen miljarden dollars die de Federal Reserve in de economie pompt.

Obligaties zijn kwetsbaar voor het beleid van centrale bankiers, omdat dit leningen zijn die in reële termen minder waard wordt in een inflatoire omgeving. Aandelen daarentegen vertegenwoordigen tastbare bezittingen van de onderliggende bedrijven, waardoor deze zich enigszins corrigeren voor inflatie. Als het dividend op aandelen hoger is dan de yield op staatsobligaties is dat voor Bill Gross dus een reden om de weging richting aandelen uit te breiden ten koste van de obligaties. Door het beleid van de Federal Reserve blijft Gross ook nog steeds positief over goud. Hij verwacht dat de goudprijs in de toekomst verder zal stijgen.

Bill Gross van Pimco gelooft meer in sterke bedrijven die dividend uitkeren dan in Amerikaanse obligaties

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo