Binnenvaren met de zilvervloot van Silver Wheaton

Silver Wheaton Corp is deze week het Aandeel van de Week bij OptieAcademy. Silver Wheaton zou zo maar weer eens een zilvervloot kunnen worden die komt binnenvaren. Alleen moet je er wel wat voor doen: uiteraard de juiste positie innemen in aandelen of door de juiste optiestrategie op te zetten. Het aandeel heeft het afgelopen jaar aanzienlijke klappen gehad en bereikte in juni 2013 zelfs een dieptepunt van $17,75.

slw-stockprice

SLW weekly

Vervolgens trad een sterk herstel op richting $29 waarna het aandeel gas terugnam. Inmiddels heeft SLW steun gevonden rond $20. SLW noteert nu ruim 5% boven deze $20-steunzone, waardoor wij het op dit niveau wel aandurven om een longpositie in te nemen, het liefst met opties.
Profiel Silver Wheaton

slw-key-statistics

SLW Statement

Silver Wheaton Corp is een zeer groot mijnbouwbedrijf, dat met een groot aantal dochterondernemingen wereldwijd actief is. Het fonds heeft een marktcapitalisatie van circa $7,6 miljard. De koers/winst-verhouding gerekend voor de komende 12 maanden bedraagt 16,37 en het dividendrendemen bedraagt circa 1,7% wat niet bijzonder hoog is. De profit margin van SLW is evenwel aanzienlijk: 55,6% volgens Yahoo Finance.

Silver Wheaton heeft lange termijn zilver en diverse lange termijn edelmetalen koopovereenkomsten gesloten. Daarbij wordt de zilver- en goudproductie van de tegenpartijen gekocht in een groot aantal landen zoals: Mexico, de Verenigde Staten, Griekenland, Zweden, Peru, Chili, Argentinië en Portugal. Het hoofdkantoor van Silver Wheaton Corp zetelt in Vancouver, Canada. Meer info kun je vinden op de website van Silver Wheaton. Dit zilverfonds staat aan de NYSE staat genoteerd met tickersymbol SLW (huidige koers $21,21).

SLW goud waard?

slw-stockprice2SLW Daily

Bovenstaande grafiek geeft de koersontwikkeling aan SLW op dagbasis, waarbij het aandeel eind augustus vorig jaar een top bereikte rond $29. In de erop volgende maanden gleed SLW af tot een dieptepunt van $19,23 begin december.

Sindsdien is SLW bezig met een bodemproces en vond de weg omhoog middels een opwaartse ‘gap’ rond $20,50. Dit zou het startsein kunnen zijn voor een rally richting $25 (zijnde een weerstandszone van september/oktober 2013. Een doorbraak van deze weerstandszone, maakt de weg open voor en verdere stijging richting $30.

slw-hourly-price-data
SLW Hourly OptieAcademy

Bovenstaande uurgrafiek illustreert het prachtige bodemproces van SLW: een herstel vanaf de ‘low’ rond $19,23, met het in januari gevormde opwaartse koershiaat rond $20,50. Op uurbasis zit het aandeel weliswaar aan de bovenkant van het trendkanaal, maar er is zeker ruimte voor een korte termijn rally van meer dan 6,5% richting de eerste weerstand rond $22,50.

Zit er meer in het vat?

Het zou kunnen en wij denken dat zeker. Een stijging op termijn richting $30 achten we zeker mogelijk, waarbij een stop-loss kan worden gelegd rond $19,23. Beleggers die korter op de bal willen spelen, zouden al een stop-loss order kunnen plaatsen rond $19,50. Mocht SLW boven de steunzone rond $20 weten te blijven en inderdaad een fors herstel gaan inzetten, dan wordt het een ware goudmijn.

SLW boven EMA’s 10,20, 40 en 47

Het aandeel noteert op uurbasis boven het cluster van 4 voortschrijdende gemiddelden, zijnde de EMA’s 10,20, 40 en 47. Met een strakke stop-loss onder $19,50 kunnen we long gaan rond de koers van $21,10. Dit komt dus overeen met een neerwaarts risico van circa 7,5%, waarbij we een eerste koersdoel van $25 hanteren (+18,5%).

Bij deze profit/risk-verhouding van 2,4 lijkt ons het verantwoord een positie in te nemen. Wellicht dat er zelfs nog meer in het vat zit tot het tweede koersdoel van $30 wat we berekenen op basis van een opwaartse uitbraak uit de driehoek.

Wij vinden op dit moment SLW koopwaardig en beraden ons momenteel op een (optie)haussestrategie. Een strakke stop-loss kunnen we plaatsen onder $19,50 met ons koersdoel van $25 en een goede winst/verlies-ratio.

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste steun: $19,50
Tweede steun: $19,23

Eerste weerstand: $21,61
Tweede weerstand: $22,58

Optiestrategie Silver Wheaton mogelijk

Op Silver Wheaton (SLW) zijn opties voorhanden in de VS en zijn ook bij BinckBank verhandelbaar. We zitten te broeden om een haussepositie in te nemen middels opties, bijvoorbeeld met een ‘kromme synthetic’.

Een andere goede en goedkope broker om aandelen en opties te handelen (zowel long, als short) is Tradersonly. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de Laagste Transactiekosten.

Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de OptieAcademy Aanbevelingen communiceren. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille.

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar info@optieacademy.nl.

Think, Talk & Talk like a Winner!

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Voor een optiemaal resultaat

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer: Marketupdate geeft geen beleggingsadvies en dit artikel van OptieAcademy moeten ook niet als zodanig worden aangemerkt. Marketupdate heeft geen geld ontvangen of betaald voor deze bijdrage van OptieAcademy. Zowel Marketupdate als OptieAcademy hebben op het moment van schrijven geen positie in Silver Wheaton.