China heeft belangstelling voor Russische goudmijnsector?

russian-goldmine-8De goudmijnsector van Rusland kan een nieuwe impuls krijgen met investeringen uit China. Dat zegt Sergey Kashuba, directeur van de Unie van Russische Goudproducenten, in een gesprek met Bloomberg. Chinese investeerders zouden interesse hebben in de hoogwaardige goudreserves in de Russische bodem, die door het gebrek aan investeringen nog niet geëxploiteerd worden.

“Chinees geld kan binnenkort opduiken in de Russische goudmijnsector. Chinese goudmijnen hebben in eigen land de meest hoogwaardige goudreserves al opgegraven en daarom kijken ze nu met belangstelling naar Rusland. De waardedaling van de roebel maakt de goudwinning in Rusland nog interessanter”, zo verklaarde Kashuba tegenover Bloomberg.

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.