China investeert in ontwikkeling zilvermijnen Rusland

De Russische provincie Madagan en het Chinese South West Mining Company hebben een overeenkomst ondertekend voor de winning van zilver. Het Chinese mijnbouwbedrijf is bereid 400 miljoen roebels (omgerekend $8 miljoen) te investeren in de ontwikkeling van een nieuwe zilvermijn in de regio. Dat schrijft Russia Beyond the Headlines.

De provincie Madagan is rijk aan ondergrondse goud- en zilverreserves en Rusland en China hebben een gezamenlijk belang om deze bronnen aan te boren. Vorig jaar wist de mijnbouwsector in deze regio meer dan 24 ton goud en 961 ton zilver te produceren, maar als het aan China ligt mag dat in de toekomst nog wel wat meer worden.


China gaat helpen met de ontwikkeling van de verschillende zilverbronnen die luisteren naar de namen Utro, Senon en Sentyabrskoye. Die laatste twee bevatten naast zilver ook een economisch winbare hoeveelheid goud, terwijl de eerstgenoemde reserve naast zilver ook antimoon bevat. Dit is een metaal dat vooral wordt gebruikt voor batterijen, soldeerverbindingen en elektronica.

Tegen het einde van dit jaar moeten alle voorbereidingen getroffen zijn om de te beginnen met de constructie van de mijnen. Ook wordt er een weg van 130 kilometer aangelegd naar de nabijgelegen smelterij waar het edelmetaal verder verwerkt kan worden.

silvermining-russia

China investeert in ontwikkeling zilvermijnen Rusland