China koopt 50.000 ton gouderts van het Russische Polymetal

De Chinezen hebben sinds 2009 een officiële reserve van 1.054 ton, sindsdien geeft het land geen gegevens meer door ten aanzien van haar goudreserve. Door de omvangrijke import en mijnproductie van goud houdt men er rekening mee dat de goudvoorraad van China anno 2013 een stuk groter is. Het afgelopen jaar importeerde China bruto 834,5 ton goud, bijna een verdubbeling ten opzichte van de 431,2 ton die in 2011 bruto werd ingevoerd. Tegelijkertijd groeide ook de binnenlandse mijnproductie van China, van 355 ton in 2011 naar 403 ton in 2012.

Het gouderts dat China koopt van Polymetal is al voor een deel gezuiverd, want de ertsgraad is ongeveer 55 gram goud per ton. Gouderts dat ruw uit de mijnen komt heeft een goudgehalte van enkele grammen per ton. In het contract staat dat Polymetal 15.000 ton aan gezuiverd gouderts zal leveren, opgesplitst in twee tranches van respectievelijk vijfduizend en tienduizend ton. China heeft een optie op nog eens 35.000 ton, waarmee het totaal op 50.000 komt.

De eerste ladingen erts worden in augustus en september verscheept, wanneer de haven van Pevek aan de Oost-Siberische zee daar gereed voor is. Polymetal is blij met de overeenkomst, omdat ze door de deal met China sneller kunnen beschikken over vrij beschikbare cashflows.

Bron: Bullionstreet

De open pit Mayskoye goudmijn van Polymetal verkoopt erts aan China

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *