China wil fixing van goudprijs in yuan

China heeft de afgelopen maand al verschillende tests uitgevoerd voor een goudprijs fixing in Chinese yuan, zo bericht Reuters. China is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste producent, afnemer en importeur van goud, maar het land heeft nog steeds amper invloed op de prijsvorming van het edelmetaal. Een nieuwe goudprijs fixing in de eigen valuta moet daar nog dit jaar verandering in brengen.

De fixing van de goudprijs in Chinese yuan moet later dit jaar van start gaan aan de Shanghai Gold Exchange (SGE), het belangrijkste handelsplatform van de Chinese goudmarkt. Aan deze alternatieve fixing zullen zowel Chinese als buitenlandse banken deelnemen. De prijs die wordt vastgelegd zal betrekking hebben op een contract voor 1 kilo goud.

“Afgelopen maand hebben banken de nieuwe Chinese fixing van de goudkoers al kunnen testen”, zo verklaarde en goed ingevoerde bron tegenover Reuters. “Een definitief voorstel over de fixing is er nog niet. Dit was een beta-test en er is nog ruimte voor discussie”, zo verklaarde een tweede bron die als goudhandelaar direct betrokken was bij het testen van de Chinese fixing.

china-gold-bars

China wil fixing van goudprijs in yuan