Duitsland klaar met repatriëring goud uit New York

De centrale bank van Duitsland heeft met succes de repatriëring van goud uit New York voltooid, zo maakte de Bundesbank vandaag bekend. In 2016 haalde de centrale bank 216 ton goud terug uit het buitenland, waarvan 111 ton uit de kluizen van de Federal Reserve in New York en 105 ton uit de goudkluis van de Banque de France in Parijs. Daarmee is al het goud dat Duitsland terug wilde halen uit New York weer op eigen bodem. Uit Frankrijk moet tussen nu en 2020 nog 91 ton aan edelmetaal terugkomen.

“De overdracht van goud uit New York werd vorig jaar met succes voltooid. De transporteren vonden plaats zonder verstoringen of onregelmatigheden. Het locatiebeleid voor voor New York – dat bestond uit de overdracht van 300 ton goud richting Frankfurt – werd in 2016 volledig afgerond”, zo verklaarde Ludwig Thiele, lid van de raad van bestuur van de Bundesbank.

gold-bundesbank

Bundesbank klaar met repatriëring edelmetaal uit New York (Bron: Bundesbank)

Goud terug naar Duitsland

In 2013 maakte de Bundesbank haar plannen bekend om in 2020 de helft van haar goudvoorraad van 3.378 ton in Frankfurt op te slaan. Dat betekende dat er in totaal 300 ton goud terug moest komen uit de Verenigde Staten en 374 ton uit Frankrijk. Vorig jaar werd de volledige overdracht van edelmetaal uit de Verenigde Staten voltooid en dit jaar verwacht de Bundesbank ook de resterende 91 ton goud uit Parijs terug te halen. Dat zou betekenen dat Duitsland drie jaar eerder haar goud terug heeft dan de doelstelling van 2020.

Voor de introductie van de euro bewaarde de Bundesbank vrijwel al haar goud in het buitenland. Maar sinds de eeuwwisseling ligt een significant deel van haar goudvoorraad in eigen land. Toen haalde de centrale bank veel edelmetaal terug uit Londen, maar de laatste jaren werd er ook goudstaven opgehaald uit Parijs en New York. De volgende grafiek laat de ontwikkeling van de Duitse goudvoorraad sinds 1951 zien.

goudvoorraad-duitsland

Duitsland klaar met repatriëring goud uit New York (Bron: Goudstandaard)

Lijst van goudbaren

De Bundesbank schrijft in haar persbericht dat de gerepatrieerde goudstaven zorgvuldig op echtheid gecontroleerd zijn en dat daarbij geen onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het gewicht, de zuiverheid en het goudgehalte van alle teruggehaalde goudstaven bleek in overeenstemming met de lijst van goudbaren die de Bundesbank in oktober 2015 openbaar maakte. Op 23 februari zal de centrale bank in het kader van transparantie een nieuwe lijst van goudbaren publiceren.

gold-bundesbank-locations

Duitsland wil in 2020 helft goudvoorraad in eigen land bewaren (Bron: Bundesbank)

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo