Eric Sprott breidt goud-ETF uit met 23 miljoen nieuwe aandelen

De nieuwe aandelenemissie van Eric Sprott’s goud-ETF zal tegelijkertijd worden uitgevoerd in de VS en Canada, respectievelijk op de NYSE Arca en de Toronto Stock Exchange onder de symbolen “PHYS” en “PHY.U”. Het fonds van Eric Sprott werkt voor de aandelenuitgifte samen met de zakenbanken RBS Capital Markets en Morgan Stanley.

De aandelen van het goud-ETF van Eric Sprott zijn vrij verhandelbaar op de beurs en kunnen indien gewenst ingewisseld worden voor fysiek edelmetaal. Daarmee vervult het ETF in de behoefte naar een belegging die gedekt is door fysiek goud die toch makkelijk verhandelbaar is via een elektronisch handelsplatform. De opbrengst van $341 miljoen laat zich vertalen naar ongeveer 6 ton aan fysiek goud. In totaal beheert Eric Sprott met zijn goud-ETF een vermogen van bijna $2,8 miljard, omgerekend ongeveer 50 ton aan fysiek goud. Dat is volgens de laatste cijfers van het IMF (PDF) meer dan de volledige goudreserve van Finland of van Wit-Rusland.

Naast het goud-ETF met fysieke gouddekking heeft Sprott Asset Management ook een soortgelijk ETF voor zilver. Daarin zit voor $1,3 miljard aan zilverbaren, goed voor bijna 40 miljoen ounces zilver. Nog niet zo lang geleden voegde Eric Sprott daar ook al nieuwe aandelen aan toe.

Eric Sprott voegt $341 miljoen aan aandelen toe aan zijn goud-ETF