Europese spaarders kochten in januari meer goud

Verschillende goudhandelaren in Europa zagen de verkoop van goud in januari toenemen vanwege de toegenomen zorgen over de economie. Door de verkiezingen in Griekenland en door het stimuleringprogramma van de ECB durfden meer spaarders de stap te zetten om goud te kopen, zo schrijft Reuters.

Zo zag de Duitse smelterij en handelaar Degussa jaar op jaar een 35% stijging in de verkoop van gouden munten in Duitsland. “Het was heel druk in januari met verkiezingen in Griekenland en de schok van de Zwitserse franc die beleggers de aanzet gaven goud te kopen. Het werd uiteindelijk een nieuwe recordmaand voor wat betreft de omzet uit verkoop aan consumenten”, zo verklaarde Wolfgang Wrzesniok-Rossbach van Degussa.

Toch waren er ook mensen die de stijging van de goudkoers aangrepen om te verkopen. “De motieven daarvoor zijn divers. Meestal zijn het winstnemingen, maar er waren ook klanten bij die teleurgesteld waren over de daling van de goudkoers over de afgelopen achttien maanden. Die verlaten de markt, nu ze in termen van euro’s weer terug zijn op de prijs waarvoor ze instapten”, zo voegde Wrzesniok-Rossbach eraan toe. De goudkoers in euro steeg in januari naar het hoogste niveau in 21 maanden en bereikte een niveau van meer dan €1.150 per troy ounce.

Meer vraag naar goud in Europa in januari

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo