Goud en zilver daily report

Goud noteert op moment van schrijven een winst van 0,84% op $1.759.10 per troy ounce. Uitgedrukt in euro's noteert goud een winst van 1,15% op €1.338,41 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,83% op $34,33 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 2,08% op €26,12 per troy ounce.

Er was vandaag geen sprake van de correlatie met de beurzen die de goud- en zilvermarkt de afgelopen maanden hebben vertoond. De beurzen schommelden wat op en neer maar er veranderde per saldo wereldwijd weinig tot niets. Alleen dankzij het enthousiasme over de beursgang van Facebook kon de NASDAQ een kleine winst laten zien. Het intrappen van open deuren door de voorzitter van de Federal Reserve, Ben Beanke, tijdens een speech aan het Amerikaanse congres kon de beurzen ook niet in beweging zetten. In de speech stelde Beanke dat de Amerikaanse centrale banken er alles aan zal doen om de Amerikaanse economie tegen de eurocrisis te beschermen.

Door de stijging van goud in de afgelopen maand komt de prijs uitgedrukt in euro's steeds dichter bij het all time record van €1.371,80. Terwijl Europese politieke leiders de eurocrisis met woorden proberen te verzachten vertelt de benadering door goud van het eurorecord een ander verhaal. De goudprijs uitgedrukt in euro's kan ook als barometer worden gezien voor de daadwerkelijke zorgen die beleggers en investeerders hebben over de voortslepende Europese crisis. Het record lijkt dan ook binnen handbereik aangezien het volgende slechte nieuws vanuit Europa, op basis van de afgelopen maanden, niet al te lang op zich zal laten wachten.