Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,09% op $1640,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,10% op €1249,53 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,60% op $31,82 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,54% op €24,21 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver begonnen de dag rustig en toonden weinig volatiliteit. Vanaf 3 uur schoten beide edelmetalen flink omhoog maar moesten aan het einde van de dag weer wat inleveren. Uiteindelijk deed de goudprijs vrijwel niets en noteerde zilver een aardige winst.

Goud en zilver doen het in vergelijking met de aandelenkoersen goed vandaag. Beleggers op de aandelenmarkt deden in de middag aandelen van de hand door een gerucht over een eventuele verlaging van de Franse kredietstatus, alle inteationale beurzen noteerden dan ook rode cijfers. Omdat er vandaag een tegenvallend cijfer over de arbeidsmarkt uit Amerika bekend werd gemaakt, deed de euro/dollarkoers niets vandaag. De winsten en verliezen zijn voor goud en zilver dan ook even groot wanneer men die uitdrukt in euro’s en dollars. Ook de prijs van ruwe olie deed vandaag vrijwel helemaal niks.

Goud en zilver bewegen de laatste maanden met de beurzen mee en lijken dan ook sterk met elkaar gecorreleerd te zijn. Uit een rapport van de World Gold Council blijkt dat die correlatie niet bestaat en goud, en daarmee ook zilver, geen significante relatie hebben met de aandelenkoersen. Vandaag is hier weer een voorbeeld van.

Volgend week is er weer een vergadering van de Federal Reserve. De prijzen van goud en zilver reageren zeer heftig, zowel positief als negatief, op de uitkomsten hiervan. Beleidsmakers zullen volgende week gaan praten over het monetaire beleid van Amerika. Het is waarschijnlijk dat goud en zilver het tot die tijd relatief rustig aan zullen doen.