Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,43% op $1645,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,15% op €1246,20 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,52% op $31,02 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,28% op €23,47 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver doen het vandaag beiden rustig aan en noteren bescheiden winsten. De Europese beurzen noteren vandaag een bescheiden plus, al is het herstel zeer matig te noemen na de grote verliezen van gisteren. Groot nieuws bleef vandaag ook uit, hierdoor deden beleggers het vandaag wellicht wat rustig aan.

Het getemde beleggers sentiment geldt vandaag dus ook voor de edelmetalen. Een andere factor die vandaag en morgen een grote rol speelt op de goud en –zilvermarkt is de bijeenkomst van de Federal Reserve. Vanavond en morgen komt het Federal Open Market Committee bijeen en gaat praten over het monetaire beleid van de VS. Morgenavond zal het FOMC met een verklaring naar buiten komen. De goud en –zilverprijs hebben hier in het verleden telkens sterk op gereageerd, zowel negatief als positief. Het is daarom ook de verwachting dat de prijzen van beide edelmetalen tot de verklaring van morgenavond relatief weinig zullen bewegen. Als bij de FOMC verklaring groot nieuws naar buiten komt kunnen goud en zilver in slechts een half uur tijd enkele procenten winnen of verliezen. Ook bij gebrek aan groot nieuws is het goed mogelijk dat de edelmetalen volatiliteit tonen.

Vandaag maakte het IMF cijfers bekend over goudaankopen van de centrale banken wereldwijd. Hieruit kwam naar voren dat de centrale banken de afgelopen tijd wederom netto goudkopers waren, dit is een positief signaal. Zilver kan vandaag te maken hebben met koopjesjagers, nadat het edelmetaal gisteren bijna 3% in waarde daalde is het voor beleggers weer een mooi instapmoment.

De euro won vandaag zo’n 0,3% tegenover de dollar. Een zwakkere dollar is gunstig voor de prijzen van goud en zilver uitgedrukt in dollars. Uitgedrukt in euro’s zijn de winsten echter kleiner. De prijs van ruwe Amerikaanse olie steeg vandaag voorzichtig en de prijs van Europese ruwe olie deed vandaag vrijwel niets.