Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,43% op $1596,20  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,28% op €1231,74 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,19% op $29,21 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,34% op €22,53 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na drie dagen met verliezen toonde goud vandaag weer een bescheiden plus, de zilverprijs zakte vandaag wederom iets verder weg. Beide edelmetalen lieten weinig volatiliteit zien.

De goudprijs volgde vandaag de stijgende lijn van de beurzen. Vrijwel alle inteationale beurzen noteerden vandaag groene cijfers, goede kwartaalcijfers hadden de zorgen over Griekenland en Spanje enigszins verlicht. “Goud gedraagt zich momenteel meer als een risicovolle belegging dan dat het zichzelf als een veilige haven ontpopt en is in afwachting van de mogelijkheid op monetaire verruiming”. Zo verklaarde Suki Cooper, edelmetaalanalist bij Barclays Capital, tegenover Reuters. De goudprijs bereikte gisteren zijn laagste punt van 2012, voor sommigen beleggers is dat juist een mooi instapmoment en dat was vandaag een stimulerende factor voor de goudprijs. Beleggers nemen tegenover zilver een meer afwachtende houding aan en het edelmetaal moest het vandaag doen met een klein verlies.

De euro won vandaag voor het eerst deze week wat terrein terug tegenover de dollar. Dankzij de zwakkere dollar noteren beide edelmetalen gunstiger wanneer men die uitdrukt in de Amerikaanse valuta. De prijs van ruwe olie deed vandaag weinig en speelde geen rol van betekenis.

Ondanks de sterke recente prijsdaling van goud blijft Goldman Sachs vasthouden aan de prijsvoorspelling van het edelmetaal. De grote Amerikaanse zakenbank verwacht nog steeds dat de goudprijs binnen 6 maanden op $1840 staat. De grootste drijfveer voor deze voorspelling is de verwachting dat de Fed volgende maand een nieuwe ronde van monetaire verruiming aankondigt.