Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,04% op $1557,10 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,41% op €1219,34 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,14% op $28,14 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,09% op €21,98 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver begonnen de dag positief en boekten tijdens het begin van de Europese een gematigde winst. Na de opening van de Amerikaanse beurs gingen de prijzen van beide edelmetalen omlaag en herstelden zich slechts enigszins. Goud noteert aan het einde van de Nederlandse handelsdag een minimale winst terwijl zilver het met een klein verlies moet doen.

Goud en zilver doen het in tegenstelling tot de Europese beurzen vrij rustig aan vandaag. Alle Europese beurzen moesten verliezen van 0,5% of meer noteren nadat bekend werd gemaakt dat er definitief nieuwe Griekse verkiezingen moeten plaatsvinden. Beslissende gesprekken over een zakenkabinet zijn vanmiddag op niets uitgelopen, waarschijnlijk zullen de verkiezingen volgende maand plaatsvinden.

Door de toegenomen onrust in de Eurozone heeft de euro vandaag weer terrein moeten inleveren tegenover de dollar. Dankzij de zwakkere euro noteren beiden edelmetalen een winst als men de prijs uitdrukt in euro’s. De sterke dollar heeft juist een drukkend effect op de prijzen wanneer die uitgedrukt worden in dollars. De prijs van ruwe olie deed vandaag vrijwel niets, dit is een neutraal signaal voor goud en zilver.

Grondstofanalist Tom Essaye verklaarde vandaag tegenover MarketWatch dat grondstoffen als goud en zilver massaal geliquideerd worden door de remmende groei van de wereldeconomie en toenemende zorgen rondom de eurozone. Tevens zegt Essaye dat de goudprijs veel weerstand rond het $1550 niveau ziet. “Nu de zorgen in Europa steeds groter worden is de kans op een massale crisis  steeds groter, ik denk dat je gaat zien dat goud een deel van de toevlucht naar een veilige haven gaat absorberen naast de dollar. ” Aldus Essaye.