Goud en zilver daily report (12-06-2012)

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,86% op $1610,80  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,55% op €1286,14 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,36% op $28,97 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,08% op €23,07 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren deden de goud en -zilverkoers vrijwel niets. Uitgedrukt in euro’s werden er weliswaar forse winsten geboekt, dit kwam doordat de euro gisteren bijna 1,5% tegenover de dollar moest inleveren. Vandaag begonnen de goud en -zilverprijs wederom rustig aan de dag. Om 3 uur Nederlandse tijd schoten de prijzen van goud en zilver echter binnen een zeer korte tijd fors omhoog.

Beleggers waren vandaag gespannen dankzij de oplopende rente op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties, die bevonden zich vandaag weer boven de kritieke 6%. De inteationale beurzen profiteerden hier onder andere van maar ook goud en zilver zijn voor beleggers een logische optie: “het is een dekking tegen crisis”, aldus Tom Essay tegenover MarketWatch.

Nu goud weer boven de $1600 grens zit is het op de korte termijn belangrijk om daarboven te blijven en is $1600 ook de supportgrens volgens Kitco, $1625 is volgens analisten de volgende barrière. Voor zilver ligt de supportgrens nu op $28 en wordt er veel weerstand gezien rond de, vooral psychologische, grens van de $30. Tevens weet Kitco te melden dat de volumes van goudgerelateerde ETF’s weer groter worden en dat de fysieke vraag naar het edelmetaal uit Azië sterker is dan de afgelopen weken.