Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,73% op $1614,40  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,91% op €1291,51 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,78% op $28,18 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,95% op €22,55 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de forse winsten van vrijdag voor zowel goud als zilver deden beide edelmetalen vandaag een stapje terug. Goud boekte vrijdag zijn grootste winst op dagelijkse niveau sinds augustus vorig jaar, Peter Fertig van Quantitative Commodity Research verklaarde vandaag dan ook tegen Reuters: “na de sprong van vrijdag is het normaal om vandaag wat consolidatie te zien van de goudprijs”.

Waar goud en zilver vrijdag weer van de beurzen weg bewogen was het verloop van de edelmetaal en –beurskoersen aan het einde van vandaag eensgezind. Aanvankelijk begonnen de beurzen de dag positief door hoop op nieuwe stimuleringen van centrale banken, vooral de financieel gerelateerde aandelen reageerde hier positief op. Uiteindelijk bleef de stimulans uit en kwamen er negatieve cijfers uit Amerika, vrijwel alle inteationale beurzen sloten de dag dan ook af in de rode cijfers. De toezegging vanuit Europa om de economie te stimuleren door middel van monetaire verruiming is voorlopig even van de baan. Mede door de tegenvallende banencijfers vrijdag uit de VS is de kans op een 3e ronde van monetaire verruiming door de Fed op korte termijn echter zeer aannemelijk geworden. Goud en zilver zullen daar van profiteren en de status als veilige haven zal dan weer hersteld worden. Tevens verklaarde HSBC analist James Steel  vandaag dat de extreem lage rente op Amerikaanse staatsobligaties in het voordeel van goud kunnen gaan werken: “wij geloven dat de lage rente op Amerikaanse en Duitse staatsobligaties investeerders weinig goede opties overhouden, goud kan hier van profiteren”.

De euro/dollarkoers kwam vandaag van zijn laagste punt in 2 jaar tijd af, door de ietwat sterkere euro moesten goud en zilver vandaag iets grotere verliezen noteren uitgedrukt in Europese eenheid. De prijs van ruwe olie bewoog vandaag amper en gaf daarmee een neutraal signaal af.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo