Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,22% op $1614,66  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,31% op €1288,99 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een van 0,52% op $28,09 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,06% op €22,42 per troy ounce. 

De goud en zilverprijs toonden zoals verwacht weinig beweging vandaag. De vooaamste reden was de sluiting van de Amerikaanse beurzen door de viering van Onafhankelijkheidsdag. Doorgaans wordt er tijdens Amerikaanse handelstijd het meest gehandeld in beide edelmetalen en ondervinden goud en zilver daar dan ook de meeste volatiliteit.

De vergadering van de Europese Centrale Bank staat morgen op het programma, dit grote economische evenement is de tweede reden voor de afwachtnetheid die vandaag op alle markten te zien was. Vrijwel alle beurzen zagen vandaag kleine volumes en noteerden zeer gematigde verliezen, dan wel winsten.

De verwachting is dat de ECB de rente met 25 basispunten naar beneden bijstelt. Tevens wordt er verwacht dat de ECB doorblijft gaan met de lange termijn herfinanciering operatie (LTRO) en dat er morgen nieuwe stimuleringsmaatregelen bekend worden gemaakt, of op zijn minst hints in die richting. Dit alles zou erg positief zijn omdat een lagere rente goud aantrekkelijker maakt als beleggingsalteatief en stimuleringsmaatregelen vaak hand in hand met inflatie samen gaan. De speurt in zowel de goud als –zilverprijs van de afgelopen dagen duidt erop dat beleggers deze verwachtingen al voor een groot deel ingecalculeerd hebben, maar definitieve toezeggingen zullen alleen maar positief uitvallen.

De Bank of Engeland heeft morgen ook een vergadering, de verwachting is dat de Britse centrale bank 50 miljard pond in economie wil pompen door middel van monetaire verruiming. Ook dit is een positief signaal voor goud en zilver. Wanneer deze of de Europese verwachtingen niet waar worden gemaakt is het aannemelijk dat goud en zilver een zware klap te voorduren krijgen.