Goud en zilver daily report

 

Goud leed vandaag een fors verlies van 1,69% op $1713,38 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.756,02. Laagste dagkoers: 1.704,28.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver leed vandaag een nog groter verlies van 2,73% op $31,64 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 33,23. Laagste dagkoers: 31,44.

 

 

 

 

 

 

 

De goud en zilverkoers waren gedurende de hele dag erg rustig. Totdat de persconferentie van ECB-president Mario Draghi om half 3 Nederlandse tijd begon. Eerst werd bekend dat de rente met 0,25% verlaagd werd. Aangezien dit in de lijn der verwachting lag had dit geen effect op de (goud en zilver) markten.

Even later maakte Draghi bekend dat de ECB niet onbeperkt obligaties gaat opkopen. Hij zei: “Het inkopen van obligaties is niet eeuwig en niet oneindig.”  Alle markten, inlclusief de goud en zilvermarkt, reageerden direct met een flinke val naar beneden.

De financiële markten zullen gespannen blijven in aanloop naar de eurotop die vanavond in Brussel begint. De komende dagen zal blijken wat het nieuwe beleid wordt omtrent de Eurocrisis en of er oplossingen gevonden zullen worden.

Andere factoren die vandaag een negatieve invloed hadden op de goud en zilverprijs waren de dollarkoers en olieprijs. De dollarkoers nam tegenover de euro met bijna 0,7% toe. De olieprijs zakte voor het eerst in dagen onder de $100 dollar per vat.