Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vrijdag aan het einde van de inteationale handelstijd een winst van 1,48% op $1.599,30 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.601,32. Laagste dagkoers: 1.568,17. In Euro's uitgedrukt noteerde goud een kleinere winst van 0,07% op €1226,00 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerd vrijdag aan het einde van de inteationale handelstijd een winst van 1,36% op $29,71 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 29,93. Laagste dagkoers: 29,12. Uitgedrukt in euro's noteerde zilver een winst van 0,10% op €22,79 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een slechte week voor zowel goud als zilver herstelde beide edelmetalen zich enigszins op vrijdag. Uitgedrukt in euro’s stegen de goud en zilverprijs een stuk minder, reden hiervoor is de euro die vrijdag terrein won ten op zichtte van de dollar. 

 
Dat goud en zilver gisteren beiden een mooie plus van rond de 1,40% noteerde heeft twee redenen. Allereerst vonden investeerders het gisteren een goed moment om in te stappen nadat de koersen met meer dan 7% over de week gedaald waren maar donderdag stabiliteit en licht herstel toonden. Daaaast was er vrijdag overwegend positief economisch nieuws dat de meeste inteationale beurzen, en daarmee ook goud en zilver, lichtelijk omhoog stuwden. Zo werd bekend gemaakt dat de inflatie in Amerika de afgelopen maand gelijk bleef en dat het aantal uitkeringsaanvragen in Amerika op zijn laagste punt in 3,5 jaar is. De nieuwe waarschuwingen van verscheidene kredietbeoordelaars aan het adres van onder andere België en Frankrijk wogen minder zwaar voor de handelaren. 
 
Of goud en zilver na deze turbulente week de weg omhoog weer gaan vinden is nog maar de vraag. De komende weken kan het zijn dat zowel goud als zilver nog meer correcties naar beneden krijgen. Grote reden hiervoor is dat beleggingsinstituten en banken hun winstgevende zilver- en vooral goudposities van de hand doen om zo voor het einde van het jaar winst te kunnen noteren. Ook het voorlopig uitblijven van een nieuwe ronde van “Quantitative easing” en behoefte aan cash zijn redenen voor beleggers om voorlopig afwachtend te zijn wat betreft goud en zilver.
 
Voor de lange termijn blijven de vooruitzichten voor goud en zilver meer dan goed en er is dan ook bijna geen een analist die goud niet boven de $2000,- en zilver niet boven de $40,- dollar ziet gaan in 2012. In de loop van deze maand kunt u van ons een uitgebreidere analyse verwachten voor zowel de goud als zilverprijs voor het jaar 2012.