Goud en zilver daily report (27-07-2012)

 

Goud noteerde vrijdag een winst van 0,4% om de week te sluiten op een prijs van $1620 per troy ounce. Over de gehele week noteerde goud een winst van 2,2%.

zilver noteerde vrijdag een winst van 0,6% om de week te sluiten op een prijs van $27,59 per troy ounce. Over de gehele week noteerde zilver een winst van 0,9 %.

Goud en zilver eindigen een goede week met gematigde winsten op vrijdag. De winsten van beide edelmetalen zijn zeker gematigd te noemen wanneer men naar de zeer positieve cijfers op de beursvloeren kijkt. De beurzen zette de goede koers van donderdag door en noteerden vrijdag forse plussen door hoopgevende woorden van ECB directeur Draghi en goede kwartaalcijfers van multinationals.

Door optimisme rondom de eurozone won de euro vrijdag bijna 1% tegenover de dollar. Dit zorgt er echter wel voor dat goud en zilver minimale verliezen noteren wanneer je de prijzen uitdrukt in de Europese valuta. Het optimisme kan volgende week nog meer doorgang vinden, er zullen namelijk veel belangrijke cijfers en toespraken naar buiten komen. Zo zal de Fed woensdag haar maandelijkse FOMC meeting toelichten, de ECB donderdag haar toekomstplannen naar buiten brengen en wordt vrijdag het belangrijke Amerikaanse banenrapport van juli bekend gemaakt. Ook de Bank of Engeland zal een persconferentie houden die wel eens voor opschudding kan zorgen.

De kans is aanwezig dat alle drie de centrale banken zullen hinten op een vorm van monetaire verruiming, zo is het aannemelijk dat de ECB schuldpapier van noodlijdende landen gaat opkopen. Toch zal de FOMC meeting van woensdag het meest belangrijk zijn voor de goud en –zilvermarkt .In het verleden hebben de prijzen van goud en zilver vaak sterk gereageerd op dergelijke toespraken, zeker wanneer er iets rondom een derde ronde van monetaire verruiming ter sprake kwam. Wanneer er gehint wordt, of zelfs bekend gemaakt wordt, dat een nieuwe ronde van het opkopen van Amerikaanse staatobligaties zal plaatsvinden is dat zeer positief voor goud en zilver. De meningen over woensdag zijn verdeeld maar de kans op een concrete toezegging van Fed-voorzitter Ben Beanke lijkt nihil. “Waarschijnlijk komt die aankondiging in augustus, anders wordt het te dicht bij de verkiezingen”, aldus een analist tegenover MarketWatch. Het belooft in ieder geval een spannende week te worden met veel volatiliteit in de markten, waarschijnlijk weten we aan het einde van de week ook een stuk meer over de koersen die de centrale banken de komende tijd willen gaan varen. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo