Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde een verlies van 0,23% op $1607,30 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.626,02. Laagste dagkoers: 1.596,95. In euro's noteerde goud een winst van 0,94% op €1256,85 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde een verlies van 0,50% op $29,02 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 29,65. Laagste dagkoers: 28,73. Uitgedrukt in euro's noteerde zilver een winst van 0,70% op €22,70 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver noteren vandaag een klein verlies uitgedrukt in dollars. In euro’s noteren beiden edelmetalen vandaag een plus. Dit komt doordat de dollar vandaag ruim een procent terrein won tegenover de euro. Hierdoor wordt goud uitgedrukt in dollars goedkoper en uitgedrukt in euro’s duurder.  

De reden dat de euro vandaag zo veel terrein verloor en zelfs op zijn laagste punt sinds oktober 2010 belande heeft te  maken met negatief nieuws uit de eurozone. Zo maakte Spanje bekend €50 miljard extra nodig te hebben om slechte leningen op te vangen. Daaaast  was de vraag naar Franse obligaties tijdens een veiling vandaag het kleinst sinds ruim een jaar en steeg de rente op Italiaans schuldpapier boven de kritische 7%.

Dit negatieve nieuws zorgde ook voor rode cijfers op de beurzen. De goud- en zilverprijs bewegen de laatste maanden met de beurskoersen mee en dat was vandaag ook het geval waardoor goud en zilver terrein moesten inleveren.

Met een forse winst van de dollar en rode cijfers op de beurzen zou men momenteel een grotere daling van de goud- en zilverprijs kunnen verwachten. De reden dat de schade voor beiden edelmetalen vandaag beperkt bleef komt door de spanningen rondom Iran. De spanningen tussen Iran en de VS en Europa blijft oplopen waaroor olie vandaag wederom duurder werd. Beleggers keren zich door de onrust weer tot goud en zilver en de edelmetalen krijgen zo gedeeltelijk hun oude status als veilige haven terug.