Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vandaag een verlies van 0,80% op $1635,95 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.654,10. Laagste dagkoers: 1.625,57. Uitgedrukt in euro's noteerde goud een winst van 0,28% op €1291,38 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vandaag een verlies van 0,84% op $29,82 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 30,40. Laagste dagkoers: 29,60. Uitgedrukt in euro's noteerde zilver een winst van 0,26% op €23,53 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver noteren op de laatste dag van de week een min. Het verlies ligt in lijn met die van de inteationale beurzen.

Dat vrijwel alle beurzen wegzakten vandaag heeft te maken met geruchten over Standard & Poor’s. De kredietbeoordelaar gaat waarschijnlijk de kredietwaardigheid van een aantal eurolanden verlagen. Het betreft onder andere Frankrijk, Oostenrijk en België. S&P wilde niet reageren op de geruchten maar volgens kenners is de verlaging van de kredietwaardigheid aanstaande.

Dit negatieve nieuws zorgde er tevens voor dat de euro vandaag flink terrein moest inleveren. De euro verloor ruim 1% ten opzichte van de dollar vandaag. Dit is een drukkende factor op de goud en –zilverprijs, echter zorgde het er wel voor dat beide edelmetalen een plusje in euro’s noteerden.

Ten slotte zakte de olieprijs vandaag onder de $100 per vat. Dit komt doordat de EU bekend maakte de komende 6 maanden olie uit Iran niet te bannen. Doordat de olie en –goudprijs sterk gecorreleerd zijn had dit nieuws een drukkend effect op de prijs van het edelmetaal.

Met drie bepalende bepalende factoren voor de goud en –zilverprijs, die vandaag allemaal negatief uitvielen valt het verlies voor de edelmetalen nog te overzien. Goud en zilver behalen over de gehele afgelopen week dan ook een plus van ruim 2%.