Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,98 % op $1726,60 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,62% op €1313,07 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,81% op $33,55 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,66% op €25,55 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteravond na Nederlandse handelstijd schoten zowel goud als zilver omhoog, reden hiervan was de persconferentie van FED-voorzitter Ben Beanke. De FED maakte kenbaar dat ze minimaal tot 2014 een zeer laag rente tarief zal hanteren, mede hierdoor zijn de verwachtingen voor een nieuwe ronde geldcreatie hoger dan ooit. Doordat de rente zo laag blijft is het niet aantrekkelijk om je geld op de bankrekening te zetten. Hierdoor zullen beleggers op zoek gaan naar andere beleggingsmogelijkheden, waaronder goud en zilver.

Door het nieuws van de FED noteerden de Amerikaanse beurzen gisteravond al hoger, de Europese beurzen volgden vandaag met winsten boven de procent. Ook goud en zilver presteren vandaag goed en staan momenteel op een plus van net onder de 1%. Omdat goud gisteravond door de $1700 grens heen brak zijn de vooruitzichten voor het edelmetaal zeer positief volgens sommige analisten. Ook zilver is op de goede weg en zou zichzelf een grote dienst bewijzen als het binnenkort door de $35 grens heen breekt.

De euro won vandaag wat terrein tegenover de dollar en staat daarmee op het hoogste niveau sinds ruim een maand. Het nieuws van de FED speelde hier ook een rol in, tevens werd er vandaag Italiaans schuldpapier succesvol geveild tegen een relatief lage rente. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo