Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,94% op $1748,20  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,44% op €1307,58 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,59% op $34,14 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,26% op €25,56 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat zowel goud als zilver de dag rustig begonnen met weinig volatiliteit, schoten de prijzen van de edelmetalen rond 2 uur Nederlandse tijd omhoog. Niet alleen goud en zilver leefden rond 2 uur op maar ook de beurzen wonnen in de middag terrein.

De reden ligt in de bekendmaking van een akkoord tussen de Griekse politieke leiders over extra bezuinigingen. Wanneer er geen akkoord tot stand gekomen was, zou Griekenland geen financieel steunpakket uit Europa krijgen en volgende maand failliet zijn.

De euro leefde ook wat op na dit nieuws waardoor hij zo’n 0,3% hoger noteert tegenover de dollar. Hierdoor worden goud en zilver duurder in euro’s en zijn de winsten voor beide edelmetalen dan ook kleiner.

Ten slotte werd vandaag ook bekend gemaakt dat China een hoger dan verwachte inflatie kent. Aangezien China de grootste speler op de goud en –zilvermarkt is en beide edelmetalen een goede bescherming tegen inflatie zijn, is dit van positieve invloed op de prijs van zowel goud als zilver. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *