Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,37% op $1766,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,21% op €1316,42 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,06% op $35,39 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,38% op €26,29 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver beginnen de week beiden met een klein verlies. In de loop van de middag zag het er nog even naar uit dat de edelmetalen op winst afstevenden, maar in de avond daalden de prijzen weer onder het niveau waar ze de dag mee begonnen.

Het minimale verlies van beide edelmetalen is goed te verklaren als men kijkt naar de beurskoersen van vandaag. De afgelopen maanden gedragen zowel goud als zilver zich over het algemeen als een risicovolle belegging, zoals een aandeel. Momenteel is dat nog steeds het geval en zijn de goud- en zilverprijs en de beurskoersen sterk met elkaar gecorreleerd.

Wat vandaag van belang was op de goud- en zilverprijs was de euro/dollarkoers. Nadat de euro vorige  week zijn hoogste punt in 3 maanden tijd bereikte, moest hij vandaag ruim een half procent inleveren. De reden hiervoor is dat de G20 het noodfonds van het IMF voorlopig niet wil vergroten tenzij Europa zelf meer inlegt. Doordat de euro vandaag terrein verloor, worden de edelmetalen duurder geprijsd in de Europese valuta en noteren daarom een bescheiden winst vandaag.

Als men ten slotte ziet dat de olieprijs vandaag gedaald is en de “koopjesjagers” zijn uitgebleven nadat zowel goud als zilver vorige week flink terrein wonnen, kan men concluderen dat goud en zilver zich op dit moment in een positief sentiment bevinden.